Over Zorggroep Liante

Zorggroep Liante bestaat sinds 1 januari 2012. Voorheen was onze stichting bekend onder de naam Et Bientwark. Liante staat voor bindmiddel. En het verbinden van mensen is precies wat we doen. Niet alleen mensen die bij ons wonen, maar ook medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en mantelzorgers. Zorggroep Liante is er voor iedereen. Wat je leeftijd ook is, waar je ook woont.

Op dit moment werken er in totaal ruim 700 mensen bij Zorggroep Liante. Zij zijn erg belangrijk voor Liante, want we willen hen een werkplek bieden waar sociaal, leren, motiverend en betrouwbaar kernbegrippen zijn. Naast onze medewerkers is onze grote en trouwe groep vrijwilligers van onschatbare waarde. Zij zijn een zeer welkome aanvulling op onze professionele dienstverlening.

Visie

Waar staat Zorggroep Liante voor?
Wij vinden dat iedereen het verdient om zo gelukkig mogelijk ouder te worden in hun eigen omgeving. Daarom maken wij deel uit van de lokale samenleving waar ouderen kunnen wonen, elkaar ontmoeten, activiteiten ontplooien of zorg en ondersteuning kunnen krijgen via onze wijkverpleging en in onze woonzorgcentra. En daarbij zijn we een sparringpartner voor samenwerkingspartners in het zorgnetwerk. Uiteindelijk zorgt dit er voor dat onze cliënt of bewoner zegt:

“Ik voel mij gekend, begrepen en ondersteund door de mensen van Liante die het mij mogelijk maken ouder te worden in mijn eigen omgeving.”

Onze kernwaarden die we daarbij hanteren zijn:

  • Persoonsgericht
  • Vriendelijk en liefdevol
  • Lokaal verbonden
  • Vertrouwd
  • Resultaatgericht

Zorggroep Liante als werkgever

Wij zien elkaar en onze cliënten en bewoners dikwijls als familie. Dat heeft alles met ons dna te maken: wij willen dat iedereen zich welkom voelt, veilig, vertrouwd. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen professionele taken, maar we voelen ook persoonlijk oprechte verbondenheid en helpen elkaar waar we maar kunnen. Deze mentaliteit kenmerkt ons werkgeverschap. Voel jij je hierdoor aangetrokken en ben je op zoek naar een baan? Kom dan kennismaken. Want voor een prachtbaan in de zorg ben je van harte welkom bij Zorggroep Liante.

Onze woonlocaties

Zorggroep Liante heeft zeven woonzorgcentra met elk een eigen identiteit. Hier kunnen ouderen rekenen op liefdevolle zorg en ondersteuning. Met deze woonlocaties maken we deel uit van de lokale samenleving en zorgen we ervoor dat bewoners zich thuis kunnen voelen, elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan tal van activiteiten.

Ons ZorgThuis werkgebied

ZorgThuis biedt thuiszorg aan in de gemeenten Smallingerland en Oost- en Weststellingwerf. Deze zorg en ondersteuning is er voor iedereen die zo lang, gelukkig én zelfstandig mogelijk thuis van het leven wil blijven genieten. 

Organisatie

Het Centraal kantoor van Zorggroep Liante zit in Wolvega. Daar worden onder andere de financiële administratie en personeels- en organisatiezaken beheerd, maar daar wordt ook gewerkt aan de overkoepelende doelen van Liante. Eén van die doelen is dat we samen met alle aangesloten locaties wonen, welzijn en zorg naar een hoger niveau willen tillen. Op een manier waarop de eigen identiteit van de locaties geborgd wordt, maar met een gezamenlijke droom.

Uitdaging

Zorggroep Liante wil niet rustig voortkabbelen, maar doelgericht nog beter worden en optimaal inspelen op de laatste ontwikkelingen. De veranderende wereld om ons heen vraagt om een frisse kijk op wonen, welzijn en zorg. Wat willen de cliënten van morgen? Hoe gaan we om met vergrijzing? Hoe kunnen we onze omgeving van onze locaties nog meer betrekken? Maar vooral: hoe zorgen we ervoor dat we met elkaar elke dag inspireren en uitdagen?

Allemaal vragen waarmee we ons als organisatie dagelijks bezighouden. Zorggroep Liante probeert als coach en aanjager een voortrekkersrol in te nemen, maar wil ook vooral haar medewerkers hierbij betrekken. Zij zijn tenslotte degenen die weten hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer. Door kennis te delen, in gesprek te gaan, te innoveren en te inspireren brengen we met elkaar de ouderenzorg van morgen dichterbij.

Ons werkgebied

Het accent voor onze zorg en dienstverlening ligt bij de verschillende woonzorgcentra. U komt ons tegen in Drachten, Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha, Wolvega en omgeving. Ons Centraal kantoor is gevestigd in Wolvega. Van hieruit ondersteunen we al onze locaties.

Meer weten over Zorggroep Liante? Bekijk onze website!

Voor een prachtbaan
ben je welkom bij Zorggroep Liante