Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kom werken op onze locatie De Lauwers

Bij Zorggroep Liante zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s voor ZorgThuis en onze zeven woonzorgcentra. Dus ook voor onze Drachtster locatie De Lauwers. Op deze pagina vertellen we je meer over deze bijzondere locatie. Staat de vacature die jij zoekt niet op deze pagina? Je bent sowieso van harte welkom voor een leuke kennismaking en een kopje koffie. Grote kans dat we in de nabije toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen!

Het moderne wooncomplex De Lauwers in Drachten is er voor mensen die te maken hebben met dementie of psychiatrische problemen. De Lauwers speelt met de kleinschalige opzet in op de behoefte naar structuur en veiligheid. De Lauwers biedt onze bewoners een herkenbare, huiselijke woonomgeving. Een plek waar mensen – waaronder onze medewerkers – zich snel thuis voelen. Daarnaast bieden we hier ook dagverzorging en palliatieve zorg.

Samen zo zelfstandig mogelijk

Op De Lauwers wonen mensen in één huis waar ze de huiskamer en keuken met elkaar delen. Hier bieden onze medewerkers hen activerende ‘belevingsgerichte’ zorg. Als je hier werkt zul je dus proberen de bewoners zoveel mogelijk actief en zelfstandig te laten zijn. Dat is goed voor de bewoners zelf, maar ook voor jou als professional. Samen streven jullie naar zoveel mogelijk levendigheid en afwisseling. Iedere bewoner heeft trouwens een eigen comfortabel appartement, dus er is genoeg ruimte voor privacy.

Wonen in De Lauwers

Bij het kleinschalig wonen op De Lauwers zijn de omgeving en de dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk zoals het thuis was. We stimuleren bewoners als het maar even kan deel te nemen aan (groeps)activiteiten. Bovendien koken we dagelijks samen met de bewoners, medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers een lekkere warme maaltijd. Zo zorgen we ervoor dat onze bewoners actief blijven én sociaal contact hebben.

Stimuleren en activeren

Met ons vaste team ondersteunen we bewoners bij huishoudelijke activiteiten, sociale contacten en zorg. Dit doen we graag én met succes! Bewoners voelen zich op hun gemak en hebben een zinvolle dagbesteding. Het creëren van een passend ritme draagt bij aan het welzijn. Dit maakt het werken met deze bewoners bovendien extra leuk en afwisselend.

Wonen nabij De Lauwers

De Lauwers heeft 14 aanleunwoningen voor (echt)paren waarvan één partner een vorm van dementie heeft. De aanleunwoningen zijn met een overdekte gang verbonden met het wooncomplex en liggen in een mooie omgeving, met veel groen.

Prachtig Drachten

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland en is inmiddels uitgegroeid tot een groot dorp met vele voorzieningen en een levendig centrum. Je kunt er heerlijk wandelen en winkelen en je ontdekt er elke dag wel iets nieuws. Zo zal bijvoorbeeld het aanbod goede restaurants je beslist verrassen. Daarnaast vind je er vele basisscholen en scholen voor middelbaar- en beroepsonderwijs én volwassenonderwijs. Ook de omgeving van Drachten is prachtig. Je kunt er onder meer fietsen, zwemmen en varen. Kortom, een centraal gelegen plek waar het prettig wonen en werken is.

Voor een prachtbaan ben je van harte welkom in De Lauwers

Als je op zoek bent naar een inspirerende, afwisselende baan in de zorg zal jij je beslist thuis voelen op onze locatie De Lauwers. We hebben regelmatig vacatures voor verpleegkundigen en verzorgenden IG. Hier in Drachten kun je alles uit je prachtige vak halen: voldoening, waardering én plezier! Werken in de zorg is bij Liante per definitie samenwerken in een prettige omgeving waar we open staan voor elkaar. 

Kom kennismaken

Maak vrijblijvend een afspraak via het contactformulier voor een verhelderende kennismaking en een kop koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Vacatures

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw